Alja Spaan

Now I wish I could write you a melody so plain, That could hold you dear lady from going insane (Bob Dylan, Tombstone Blues)

kunst ondergeschikt

‘Het lijkt vrij willekeurig, dat afbreken van je’. Ik stel me
een serieuze jongen voor die andere

oplossingen verzint voor mijn regels en blij is mij dat te
vertellen, nog niet weet dat ik niet luister, niet

verander, alleen bij dat ‘willekeurige’ en ‘afbreken’ aan
huilende en dolende liefjes denk, zeker

als hij verder gaat met ‘wat wil je dat dit gedicht doet’ en
‘denk wat minder aan de betekenis’. Haar

betekenis, wil ik roepen. Als hij dan nog afsluit met niet
goed te weten wat ik wil bereiken met die

sfeer die ik, overigens treffend, schets, komt een tierende
ex om de hoek die mij systeemloos noemt, woedend

op het rijtje dat volgt: bodemloos, ademloos, moeiteloos
en meisje loos en mijn kinderlijk dansje.

 

Alsook: “Desalniettemin vind ik dit* een prettig sfeervol gedicht die een duisternis laat zien die we niet vaak langs krijgen bij de Turingprijs. Het is een heel onveilig gedicht, en dat bevalt me. Als je volgend jaar weer gaat inzenden, hoop ik dat ik je nieuwe gedicht ook kan lezen”. De Turing top 1000 gerecenseerd op de site.

*https://aljaspaan.nl/2017/09/25/zwarte-kraaien-hemdsmouwen-vliegen/

3 reacties

  1. Eh…. Oordeel Türing over een gedicht van jou? ” Wat wil je dat dit gedicht voor je doet” vs. ” Denk wat minder aan de betekenis ” dan zie ik precies waarom ik nooit meer meedoe. Het hermetisch abstracte heeft het duidelijk gewonnen van het betekeneisvolle verhalende. Fijn als ik het bij het rechte eind heb.

    Lieve groetjes,

    Elbert

  2. ga een keer door de top 100 en voel je verlaten 🙂

  3. Ha Ha Ha….. Met den Powezie ben ik nooit alenig…. Dan heb ik maling aan Türing…. XXXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Alja Spaan

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑