schrift  scannen0071

 

 

 

 

 

 

 

Ik schrijf vanaf mijn elfde dagelijks maar mijn eerste gedichten zijn van een jaar eerder.  Voor mijn vader maakte ik op jonge leeftijd een bloemlezing uit de Nederlandse literatuur.

Elke ochtend begin ik met het schrijven en plaatsen van een gedicht op mijn weblog. Van elk gedicht bestaat slechts één versie. Indien een gedicht niet goed is, wordt het niet geschreven.’  In alle jaren heb ik slechts drie gedichten van mijn weblog verwijderd. Dit omdat derden zich benadeeld voelden of teveel herkenden. Mijn openhartigheid heeft mijn terugkeer in ‘de maatschappij’ een aantal keren belemmerd.
De gedichten worden in Word getypt onder een titel die ik de dag ervoor al uit mijn log heb geselecteerd.  Inhoud en titel stemmen wonderlijk genoeg altijd overeen (hoewel de lezer dat wel eens betwist). Ik werk intuïtief en zeer snel; mijn werkwijze is altijd en in elke kunstvorm hetzelfde.

Schrijver Adriaan Jaeggi wees mij op de mogelijkheden te publiceren op het internet, ‘je hebt zoveel te vertellen‘. Daarop verscheen 8 april 2006 mijn eerste log. De lezer beschouwde het werk als poëzie, zelf vond ik het onderscheid tussen proza en poëzie te verwaarlozen. Wel is het zo dat ik steeds minder woorden nodig heb om hetzelfde duidelijk te maken. De gedichten kenmerkten zich door een eigenwijs of falend interpunctiebeleid, het plotseling afbreken van de regel en mijn voorkeurspelling. Om de leesbaarheid te verhogen herzag ik in 2014 mijn beleid.
In veel van mijn gedichten is de spreektaal aanwezig. 

In 2014 voltooide ik de gedichtenbundel ‘zij draagt alvast het wit‘.  Deze bundel is (nog) niet gepubliceerd.
In februari 2015 won ik de tweede prijs bij de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Onder andere daarover verscheen in juni 2015 een interview met mij in het literair e-magazine Meander.  In de loop van dat jaar werd ik medewerker aan hetzelfde blad; nu ben ik naast redacteur coördinator en voorzitter van de Stichting Literatuursite Meander. 
In november 2015 won ik de Ongehoord! Poëzieprijs 2015. In 2016 publiceerde ik in oa in de Revisor.  

Januari 2017 verscheen de bundel Misschien moet alles eerst op tekening hersteld, via uitgeverij Watervis. Het wordt beschouwd als mijn debuut terwijl het mijn vierde bundel is (zie publicaties) en mijn werk in diverse verzamelbundels verscheen.

Uitgeverij In de Knipscheer kreeg vanaf 2015 regelmatig werk toegestuurd. Juni 2017 kwam bij hen de bundel In de kring van menselijke warmte uit, een hommage aan Rogi Wieg, waarin een gedicht van mij is opgenomen. 
Oktober 2018 verscheen er dan eindelijk een bundel bij hen.  De uitgever koos voor de 69 gedichten over de liefde,  die ik onder de werktitel Ik wil de zachtheid van het alledaagse bij elkaar voegde (juli 2017).  De titel veranderde in 2018 in tegen het vergeten en voor de behoedzaamheid.

Op de pagina Nieuws leest u de prachtige recensies.

April 2017 werd ik betrokken bij een project met bibliotheek Kennemerwaard en het Grafisch Atelier in Alkmaar en niet alleen als deelnemer. In maart 2018 zijn we gestart met dichtdruk. Daarbij ben ik opnieuw gekoppeld aan kunstenaar Niels Zwirs  die regelmatig bij mij in Atelier9en40 exposeerde.
December 2018 werd de werkgroep POR in Alkmaar opgericht, Poëzie in Openbare Ruimte.

Februari 2019 kwam de bundel uit van de 10e Turing met daarin haar top 100 waarin twee gedichten van mij.

April 2019 bood ik In de Knipscheer het manuscript van een volgende bundel aan onder de werktitel  buiten gebeurt er tenminste nog iets.

Oktober 2019 bracht Stichting Spleen Denkend aan Marsman uit, achtenzeventig Vlaamse en Nederlandse dichters reflecteren op ‘Herinnering aan Holland’ . Daarin ook een bijdrage van mijn hand.

 

 

Ik ben geen podiumdichter.