U i t n o d i g i n g


Het Nederlands Dagboekarchief en Boekhandel Blankevoort nodigen u uit voor de viering van de Dag van de Dagboeken.

Datum: maandag 12 juni 2017
Tijd: 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Locatie: Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen
Opgave: Email boekhandelblankevoort@planet.nl of bel 020 6455694

Maandag 12 juni is de Dag der Dagboeken, want 12 juni is de verjaardag van Anne Frank, een van de beroemdste dagboekschrijvers ter wereld. In 1942 mocht Anne voor haar 13e verjaardag van haar ouders een dagboek uitzoeken bij boekhandel Blankevoort, destijds gevestigd aan de Amsterdamse Rooseveltlaan, die toen nog de Zuider Amstellaan heette. Een goede reden voor het Nederlands Dagboekarchief en Boekhandel Blankevoort, nu gevestigd in Amstelveen, om deze dag gezamenlijk met u te vieren.
Tijdens de bijeenkomst zal journaliste en schrijfster Marjo van Soest worden geïnterviewd over haar werk aan een biografie van Emmy van Lokhorst – waarbij ze gebruik maakt van Van Lokhorsts dagboeken – en zullen medewerkers van het Nederlands Dagboek voorlezen uit de nieuwste publicatie van het Nederlands Dagboekarchief, waarin het thema ‘verliefd’ centraal staat.
Wij verheugen ons op uw komst!