Zaterdag 26 oktober presenteert Stichting Spleen haar nieuwste bundel ‘Herinnering aan Holland’, een ode aan de bekende dichter Hendrik Marsman die dit gedicht voor het eerst publiceerde in 1936. Aan de bundel werken tal van bekende en onbekende dichters mee; aanwezig bij deze Reuring zijn Gerard Scharn, Johan Meesters, Katelijne Brouwer, Mattie Goedegebuur, Henk van Maanen, Stanislaus Jaworski en Paul Roelofsen.

Stichting Spleen is bekend van haar bloemlezingen met hedendaagse dichters in de serie ‘Gedichten voor bijna niets’ (een serie die beoogt goeds te bieden voor weinig). Geestelijk vader is dichter en poëziepromotor Kees Godefrooij.  Ook hij is zaterdag 26 oktober aanwezig en ook de organisator van Reuring, Alja Spaan, brengt haar ode aan Marsman.

U bent – als altijd – van harte welkom. Geniet nog van het prachtige Koekenbier en de warme huiselijke sfeer waarin de poëzie tot zijn recht komt.

Reuring is een sprankelend eigenwijs literair initiatief van schrijver Alja Spaan in samenwerking met Jeroen van der Ham, eigenaar Grand Café Koekenbier. Het literair platform biedt maandelijks gratis een podium aan diverse dichters, schrijvers, musici en kunstenaars.
De laatste Reuring in Koekenbier is op 23 november. Reuring heeft een nieuw onderkomen gevonden in De Sociëteit op het Luttik Oudorp per januari 2020.

Poster Reuring © Helle van Aardeberg