Reuring is een literair platform dat maandelijks op een vaste zaterdagmiddag een podium biedt in Alkmaar aan diverse disciplines (kunstenaars, muzikanten, schrijvers, dichters, performers, groeperingen, instanties) om elkaar en het publiek te verbinden met taal.

Reuring is particulier initiatief van schrijver Alja Spaan in samenwerking met Jeroen van der Ham, eigenaar Grand Café Koekenbier, onafhankelijk van sponsors of subsidies. Bijdragen in allerlei vorm zijn uiteraard welkom. U kunt via de site reageren. Deelnemers ontvangen niets meer dan onze dank. Bezoekers betalen geen entree. Voor consumpties en maaltijd moet uiteraard betaald worden.

Reuring start in mei 2015.

Alja Spaan is terug te vinden bij de Kamer van Koophandel onder no. 51090457.

(De naam Reuring was van januari 2013 tot en met januari 2014 verbonden aan haar Dichters Collectief.)