schrift  scannen0071

 

 

 

 

 

 

 

Ik schrijf vanaf mijn elfde dagelijks maar mijn eerste gedichten zijn van een jaar eerder.  Voor mijn vader maakte ik op jonge leeftijd een bloemlezing uit de Nederlandse literatuur.

Elke ochtend begin ik met het schrijven en plaatsen van een gedicht op mijn weblog. Van elk gedicht bestaat slechts
één versie. ‘Indien een gedicht niet goed is, wordt het niet geschreven.’
In alle jaren heb ik slechts drie gedichten van mijn weblog verwijderd. Dit omdat derden zich benadeeld voelden of teveel herkenden. Mijn openhartigheid heeft mijn terugkeer in ‘de maatschappij’ slechts eenmaal belemmerd.
De gedichten worden in Word getypt onder een titel die ik de dag ervoor al uit mijn log heb geselecteerd.  Inhoud en titel stemmen wonderlijk genoeg altijd overeen. Ik werk intuïtief en zeer snel; mijn werkwijze is altijd en in elke kunstvorm hetzelfde.

Schrijver Adriaan Jaeggi wees mij op de mogelijkheden te publiceren op het internet, ‘je hebt zoveel te vertellen‘. Daarop verscheen 8 april 2006 mijn eerste log. De lezer beschouwde het werk als poëzie, zelf vond ik het onderscheid tussen proza en poëzie te verwaarlozen. Wel is het zo dat ik steeds minder woorden nodig heb om hetzelfde duidelijk te maken. De logs kenmerkten zich door een eigenwijs of falend interpunctiebeleid, het plotseling afbreken van de regel en mijn voorkeurspelling. Om de leesbaarheid te verhogen herzag ik in 2014 mijn beleid.
In veel van mijn gedichten is de spreektaal aanwezig.

In 2014 voltooide ik de gedichtenbundel ‘zij draagt alvast het wit‘.  Deze bundel is niet gepubliceerd.
In februari 2015 won ik de tweede prijs bij de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Onder andere daarover verscheen in juni 2015 een interview met mij in het poëzietijdschrift Meander. In de loop van dat jaar werd ik medewerker aan hetzelfde blad.  Ook herstartte ik Reuring.
In november 2015 won ik de Ongehoord! Poëzieprijs 2015. 

In 2016 publiceerde ik in oa in de Revisor.
In januari 2017 verscheen de bundel Misschien moet alles eerst op tekening hersteld, via uitgeverij Watervis. Opmerkingen en besprekingen  zijn op de blog geplaatst  onder het kopje werk en nieuws.